Jump to Content Jump to footer

הבלוג של צילום בעם לצלם באוטומט


מצב-צילום-ספורט במצלמה


ישנם מצבי צילום אוטומטים רבים במצלמה, צילום פורטרט, צילום ספורט, צילום נוף וצילום מקרו. צריך להודות, הם עושים עבודה טובה, ורבים משתמשים בהם, אלה שהצילום הוא אמצעי של תיעוד משפחתי ואפילו כאלה ששולטים ברזי הצילום ובהגדרות המצלמה. אז לכבוד אלו ששליטה ידנית במצלמה זה לא ממש הקטע שלהם אבל כן רוצים לדעת קצת יותר, ולאלה שנמצאים בתחילת המסע הצילומי שלהם, בואו נכיר את המצבים האוטומטים במצלמה,


מצב צילום אוטומטי מלא

מצב אוטומטי מתאים לרוב תנאי צילום, והתוצאות יהיו משביעות רצון. במצב זה, המצלמה בוחרת צמצם, מהירות תריס, iso, "איזון לבן", פוקוס ופלאש, בהתאם לתנאי הצילום. כדי לצלם את התמונה הטובה ביותר. לעיתים כדאי להשתמש במצבים ממוקדים לסוג צילום, על מנת שהצילום יהיה מוצלח יותר , לדוגמה אם נצלם פורטרט, עדיף להשתמש במצב צילום פורטרט על מנת שנתוני הצילום יהיו מדויקים יותר.


מצב צילום פורטרט

במצב צילום פורטרט, המצלמה תיבחר, באופן אוטומטי בצמצם פתוח (מספר נמוך) על מנת לטשטש את הרקע בטכניקת עומק שדה סלקטיבי. המצולם שלנו בפוקוס והרקע מטושטש. שני גורמים אלו מבטיחים תשומת לב מלאה לנושא המרכזי בצילום שלנו. מצב פורטרט עובד בצורה הטובה ביותר כאשר מצלמים אובייקט יחיד. אנחנו נמצאים קרוב מספיק לאובייקט המצולם (ע"י זום, או ע"י התקרבות פיזית), כך שאנחנו מצלמים את הראש ואת הכתפיים של האובייקט. אם אנחנו מצלמים מול השמש, כדאי להפעיל את פלאש.


פורטרט-בעומק-שדה-סלקטיבי-צילום-שלי-מלכא-קורס-צילום


מצב צילום מאקרו

מצב צילום מאקרו מאפשר להתקרב לנושא כדי לצלם תמונת תקריב, טוב לצילומי פרחים, חרקים ושאר אובייקטים קטנים. התכונות של צילום המאקרו אינן זהות בין מצלמות שונות. למשל הנקודה הקרובה ביותר ממנה ניתן לחדד את האובייקט (בד"כ בין 2 ל-10 ס"מ במצלמות קומפקטיות) משתנה בין מצלמה למצלמה. נסו למצוא את הנקודה הקרובה ביותר ממנה ניתן לפקס את הנושא בצילום כאשר אתם במצב מקרו.


צילום-מקרו-של-ארבה-,-מאיר-גבע-קורס-צילום


מצב צילום נוף

מצב צילום נוף הוא הפוך ממצב פורטרט, במובן שהוא מקבע את המצלמה על הצמצם הסגור ביותר (מספר גדול) כדי לוודא שכמה שיותר מהסצנה שאתם מצלמים תהיה בכמה שיותר פוקוס (כלומר נותן עומק שדה גדול). אידיאלי לצילום של נוף רחב, בעיקר כזה שיש בו נקודות עניין רבות במרחקים שונים מהמצלמה. לפעמים המצלמה תבחר במהירות תריס איטית יותר (כדי לפצות על הצמצם הקטן) לכן מומלץ לשקול שימוש בחצובה.


פארק-תל-אפק-צילום-ארי-הר-זהב-קורס-צילום-למתחילים


מצב צילום ספורט

מצב ספורט נועד כדי לצלם הקפאת תנועה,  אנשים שעוסקים בספורט, ילדים וכו. מצב ספורט מנסה להקפיא את הפעולה ע"י צילום במהירות תריס מהירה. כאשר מצלמים עצמים שנעים מהר, אפשר גם להגדיל את הסיכוי לתפוס אותם בפעולה על ידי תנועה עם המצלמה ביחד עם האובייקט המצולם, או ע"י ניסיון לעשות פוקוס מוקדם על הנקודה אליה אמור האובייקט להגיע כשתצלמו את התמונה, זה לא פשוט לעשות את זה, דרוש תירגול והתנסות.


צילום-ספורט-ילד-וסקייטבורד-אורה-גפן-קורס-צילום


מצב צילום לילה

במצב צילום לילה יוצאים צילומים צבעוניים ומעניינים. נועד לצילום בתנאי תאורה קשים. מהירות התריס איטית ( להאיר את הרקע ) והפלאש מופעל ( כדי להאיר את הנושא הקדמי בצילום ).


מצב צילום לילה טוב לצילומי פורטרט בתאורה לילית. רצוי להשתמש בחצובה על מנת להימנע מרעידה וטשטוש, אבל לא חובה, ניתן להזיז את המצלמה בכוונה כדי לטשטש את הרקע. הפלאש בכל מקרה יאיר ויקפיא את הנושא בצילום ( כמובן עד גבול מסוים ). זוהי טכניקה מתקדמת בצילום, טובה לצילום במסיבות ובכל מקום עם אורות צבעוניים.


צילום-לילה-עם-פלאש-אוחי-ברקן-קורס-צילום


מצב צילום וידאו

המצב הזה מרחיב את יכולות המצלמה הדיגיטלית, מצילום סטילס לצילום וידאו. ברוב המצלמות הדיגיטליות הקיימות כיום ניתן להקליט תמונה וקול. האיכות אינה משתווה לזו של מצלמת וידאו, אבל זה מצב שימושי בחיי היום יום ובאירועים כאלה ואחרים. מצב צילום וידאו תופס מקום גדול יותר בזיכרון של המצלמה מאשר תמונות סטילס רגילות.


מצב עדיפות צמצם

מצב חצי אוטומטי (או חצי-ידני), A בניקון AV בקנון. אתם בוחרים את הצמצם, והמצלמה בוחרת את מהירות התריס כדי להבטיח שתהיה חשיפה מאוזנת. מצב עדיפות צמצם שימושי כאשר אתם מבקשים לשלוט בעומק השדה בצילום (בד"כ כאשר האובייקט קבוע ואין צורך לשלוט במהירות התריס).


מצב עדיפות מהירות תריס

TV בקנון, S בניקון. דומה מאוד למצב עדיפות צמצם, אבל הפוך. אתם בוחרים את מהירות התריס והמצלמה בוחרת את גודל הצמצם. מצב זה טוב לצילום תנועה. כאשר אתם מצלמים עצמים נעים (כמו ספורט) ביחרו מהירות תריס גבוהה כדי להקפיא את התנועה. מצד שני אולי תרצו למרוח תנועה ( מריחת תנועת המים במפל ), אז ביחרו מהירות תריס איטית.


מצב תיכנות – P

זהה למצב צילום אוטומטי אבל נותן קצת יותר שליטה בכמה תכונות במצלמה כגון: פלאש, איזון לבן, ISO וכו'. אם יש לכם את שני המצבים ( אוטומטי ו – PROGRAM ) בדקו במדריך המצלמה שלכם כיצד שונה מצב P ממצב אוטומטי מלא.


מצב ידני – M

במצב הזה אתם שולטים באופן מלא במצלמה שלכם וצריכים לחשוב על כל המאפיינים כולל: מהירות תריס, צמצם, ISO, איזון לבן, פלאש וכו'. זה נותן לכם גמישות לצלם איך שאתם רוצים. דורש הכרות ידע בצילום ויכולת שליטה במצלמה דיגיטלית. קורס צילום למתחיליםילמד אתכם להשתמש במצלמה שלכם ולשלוט ביסודות הצילום. כך תוכלו לצלם באופציה ידנית ולשפר את טכניקת הצילום שלכם.