Jump to Content Jump to footer

פרויקט צילום
אוגוסט 2021

במסגרת הקורס 'פרויקט – צילום' יצאנו במהלך השנה האחרונה להרפתקה צילומית מתוך כוונה להתניע פרויקט אישי שיתפתח ויתגבש בהדרגה ולאורך זמן סביב נושא/רעיון אחד. באמצעות העבודות ואופן הצגתן יחד, מבקש/ת כל אחד ואחת מהמשתתפים והמשתתפות בקורס להצביע על הכיוון אותו חקר/ה וביקש/ה לנסח במהלך המסע.

מנחים: שרה פילר ודיוי בראל

פרויקט צילום תערוכה
© איתי לוין

איתי לוין | לונלי פלאנט

בשיטוטיו של איתי לוין ברחובות העיר בתקופת הקורונה הוא נתקל בערימה שהושלכה על המדרכה, מתוכה שלף, אסף וחילץ כמה מאות צילומים, חלקם בתוך אלבום מפורק וחלקם בתפזורת. במרכזו של האלבום עמד טיול להודו שערכו שתי נערות בסוף שנות ה-90. המפגש עם אוסף הצילומים הזה עורר בו רצון ודרבן אותו לצאת למסע משלו: הטיול האסקפיסטי, תיירותי במקור, הופך אצל איתי למסע קודר וטרגי ובמקביל הוא משתמש בו כמעבדת מחקר אודות צילום ותיירות.

פרויקט צילום תערוכה
© יעל ליכטנשטיין

יעל ליכטנשטיין | קצה חוט

באוסף צילומי המשפחה הישנים תרה יעל ליכטנשטיין אחר רמזים אודות סבתה שנפטרה לפני שנים רבות
ואחותה של סבתה, שמתה בצעירותה שנים רבות קודם לכן. את קצה החוט לעולמן של השתיים מצאה יעל
בפרטים הקטנים בתוך הצילומים ובאמצעות הרקמה, שאת אהבתה אליה קיבלה מסבתא שלה. בעבודת הרקמה, שנעשתה בעקבות הצילומים הישנים, היא מבקשת לצקת משהו מעצמה אל תוך העבר של בנות
משפחתה. הצילומים בתערוכה מקפיאים רגע בזמן, רגע מתוך פעולת החקר המתמשכת ומתוך התהליך האטי של מלאכת היד שעדין לא הושלמה.

פרויקט צילום תערוכה
© מירי נגלר

מירי נגלר | קירות זכוכית

בסרטו האיקוני ״Metropolis״ (1927) יצר הבמאי פריץ לאנג עיר עתידנית בה מתקיימים שני עולמות מופרדים לחלוטין. עיר פועלים מתחת לפני האדמה ועיר של חיי חופש וזוהר. הבובות מחוקות הזהות בחלונות הראווה בעיר העכשווית, בה מצלמת מירי נגלר בהשראת מטרופוליס הדמיונית, קפואות בין שני העולמות.

פרויקט צילום תערוכה
© יפית פלוזניק

יפית פלוזניק | לימון פרסי

צילומיה של יפית פלוזניק אוצרים בתוכם ריחות, טעמים, זיכרונות וגעגוע. נקודת המוצא ליצירתם קשורה בחוויות ילדות והתבגרות ספציפיות, ועם זאת נותר בהם פן מסתורי, חמקמק ובלתי מפוענח.

פרויקט צילום תערוכה
© גדעון ותמי אילת

גדעון ותמי אילת | Ben Boogie

במבט מן הצד מנסים גדעון ותמי אילת לתהות על קנקנו, לפענח את אישיותו ולעקוב אחר מהלך חייו של בוגי בן, שהיה בשנות התשעים כוכב בסצנה התל-אביבית, DJ מועדון הדיסקו תמר'ז ומרים מצב הרוח אולטימטיבי
במסיבות בלתי נשכחות.

פרויקט צילום תערוכה
© אן דוביצקי

אן דוביצקי | Erotica Flora

כשאן דוביצקי מסתכלת בפרח מקרוב ומשקיפה פנימה אל מסתרי האינטימיות של חמוקי שקעיו, היא נפעמת
מיפי הבריאה ומורכבותה, מתפעלת מהגיוון והשלמות, מהחושניות והשבריריות.

© מרק שפירא

מרק שפירא | חדר בריחה

מיזופוניה, המכונה גם ”שנאת רעש“, היא הפרעה נוירופסיכיאטרית המתבטאת ברגישות יתר וסלידה מקולות וצלילים ספציפיים כמו נגיסה בפירות וירקות קשים (תפוחי עץ, גזר וכד'), פיצוח גרעינים, גרירת רגליים, הקלדה, רעשי מזגן ומאוורר ועוד. בפורטרטים העצמיים שלו בודק מרק שפירא האם וכיצד ניתן לתת לתחושות הללו נראות באמצעות צילום.

פרויקט צילום תערוכה
© אסתי כרמון

אסתי כרמון | שנאגר בחלום

העיסוק במרפסת משמש את אסתי כרמון כבמה לדיון אודות היחס שבין הייצוגי, האוטופי, המושלם והנקי, לבין הפגום, המשתנה, הייחודי והאנושי.

© גתית גוברמן

גתית גוברמן | רחוק ליד הבית

היער הסמוך לביתה של גתית גוברמן מזמן לה יציאה להרפתקה שבמהלכה המקום המוכר כל כך, בו היא פוסעת לעתים קרובות, הופך לאתר זר, מסתורי וקסום

פרויקט צילום תערוכה
© רוני לוריא

רוני לוריא | וכל צבאם

אפליקצית SkyView מופעלת באמצעות מצלמת הטלפון הנייד והופכת אותה למעין טלסקופ וירטואלי.
בעזרתו של ה'טלסקופ' הזה ניתן לראות את המתרחש ברקיע, מעל כל מקום אליו מופנית המצלמה. רוני לוריא משתמשת באפליקציה זו כדי לגלות, לצד המציאות שלנו, יקום מופלא חדש. מתוכו היא 'מרחפת' הלאה למחוזות נוספים, אותם היא בוראת מחדש.

פרויקט צילום תערוכה
© מרגלית בן ארי

מרגלית בן-ארי | שזיפים ופָ רָ ש

הארכיון המשפחתי של הוריה של מרגלית בן-ארי נח בארגז קטן בירכתי האינטרסול. ארכיון צנום שתחילתו בשלהי מלחמת העולם השנייה, כי מה שקדם לכך נותר מאחור ואבד. בין תמונות מצהיבות, מכתבים מתפוררים ומסמכים מרופטים מצאה מרגלית גם צרור צילומים קטנים מהווי קיבוץ ועליהן כותרות בכתב יד בדיו אדומה ולעתים כחולה. במבט שנע בין נוסטלגיה לחיוך היא מוסיפה להם רכיבים זרים כדי להפיח בהם חיים חדשים.

פרויקט צילום תערוכה
© נתנאל פז

נתנאל פז | תנועת עיניים מהירה

בהשראת חלומות ושיטוטים, הרהור ופעולה, במנעד שבין המודע לתת מודע – שלל דרכים, אינטואיטיביות או מכוונות – פוסע נתנאל פז כשהוא יוצא למסע בו הוא מבקש (כמעט לשווא) הבנה, ודאות ושליטה.