מערך השיעורים

קורס צילום למתקדמים/ות
ירושלים

שיעור 1 – ארגז הכלים של הצלם/ת
בשיעור הראשון נערוך הכרות קצרה של משתתפי/ות הקורס וכל משתתף/ת יראה/תראה צילום שצילם/ה שיש לו ערך מיוחד בעיניו/ה ויסביר/תסביר מדוע. נעבור על הנושאים שנעסוק בהם במהלך הקורס ונערוך חזרה על משולש החשיפה – הצמצם, מהירות התריס והאיזו (ISO) – ועל חשיבות ההבנה לגבי שלושת הפרמטרים המאפשרים לנו לתרגם את חוויית הראייה לפריים צילומי מוצלח. מודולים אוטומטיים, חצי אוטומטיים וידניים – מתי נכון להשתמש באפשרויות השונות. מתי נידרש לשימוש בחצובות ובמונופודים. לאחר מכן נתחיל לדבר על הפריים הצילומי.

שיעור 2 – ראייה וקומפוזיציה
הקומפוזיציה היא המרכיב העיקרי בתהליך יצירת התצלום. ההחלטה מה נכנס לפריים ומה נשאר מחוצה לו קריטית לבניית פריים מנצח. בשיעור זה נלמד לשים לב למרכיבים רבים ככל הניתן במציאות וכיצד לתרגם אותם לתוך המהלך הצילומי באופן מוצלח ומשכנע ויזואלית. נדבר ונראה דוגמאות צילומיות העוסקות במסגור, קומפוזיציה פתוחה ביחס לקומפוזיציה סגורה, קומפוזיציה דינמית ביחס לקומפוזיציה סטטית, הפשטה ביחס למורכבות. בניית פריים בתוך פריים / מסגרת בתוך מסגרת במטרה לייצר סיפור בתוך סיפור. נראה כיצד ניתן לחבר בין שני אובייקטים שונים במטרה לייצר סיפור חדש. היכן נמקם את מרכז הפריים וכיצד השוליים יכולים לתמוך בנושא ולהדגיש אותו.

שיעור 3 – לראות אור – שיטות חשיפה ומדידות אור מתקדמות
מדידת האור בצילום חיונית בהבניית היכולת לייצר תצלומים המציגים פרשנות מעניינת ובעלת מרכיבים אסתטיים. בשיעור זה נלמד על מדי אור ועל האופן שבו הם עובדים – כרטיס אפור ותרגום העולם הפיזי לגוונים על פי הטווח הדינמי של המצלמה – וכיצד המידע הזה משרת אותנו ברמה הפרקטית במהלך פעולת הצילום. נדון באפשרויות השונות למדידת אור, ונלמד כיצד להחליט באיזו ״שיטה״ נמדוד אור בהתאם לסיטואציות השונות שניתקל בהן בשעות שונות.

שיעור 4 – לראות אור – היבטים חזותיים
בשיעור זה נדון בשימוש בהיבטים החזותיים של האור באופן יצירתי בפעולה הצילומית. נדבר על אופי התאורה – אור שטוח ביחס לאור קונטרסטי, כיווני התאורה ויצירת עומק ותלת מימד או השטחה. נלמד כיצד לנצל באופן מיטבי את האור הקיים גם כשהוא לא אידאלי, וכיצד האור מכתיב את האווירה בתצלום. בחצי השני של השיעור נעבור מפעולת הצילום לשלב הפוסט-פרודקשן ונבין כיצד ניתן להגיע לתוצאות משביעות רצון תוך שימוש בכלים השונים של תוכנות עיבוד התמונה.

שיעור 5 – לראות אור – סיור צילום
סיור צילום בו נתרגל את הצד הטכני והוויזואלי של האור. נאמן את הראייה – פריוויזואליזציה previsualization (היכולת לדמיין את התצלום הסופי) – ונלמד לבחור את הכלים הטכניים האופטימליים בכדי להגיע לתוצאה הרצויה. נתנסה בטכניקות חשיפה שונות ובסוגים שונים של מדידות אור ונלמד לקרוא את ההיסטוגרמה בזמן הצילום.

שיעור 6
חלק א׳ – ביקורת מסכמת על אור
במפגש זה נעבור על התצלומים של משתתפי/ות הסדנה שנעשו במהלך הסיור + התרגיל ממפגש 4. לאחר מכן נלמד על היכולת לשלב תאורות שונות עם תאורה קיימת בצורה פשוטה ונבין את הטכניים שיאפשרו לנו לעשות זאת.
חלק ב׳ –  חשיבה בצבע וצילום
נדבר על הצבע כאמצעי חשוב לייצור משמעויות חדשות, נלמד על דרכים חדשות להעברת מסרים ויזואליים. נתבונן בעבודות של צלמים/ות שהצבע משמש עבורם/ן אמצעי לביטוי אישי ונשוחח על דרכים לפיתוח ראייה בצבע ועל שיטות עבודה במטרה להטמיע את שימושיו בעבודתנו הצילומית.

שיעור 7 – סיור צילום – חשיבה בצבע וצילום
סיור צילום בו נלמד לשלב צבע כחלק מהחשיבה בבניית קומפוזיציה, תוך שילוב הכלים הקודמים שנלמדו במהלך הקורס (סוגי קומפוזיציה וחשיבה על איכויות ואופי האור).

שיעור 8 – ביקורת מסכמת על שילוב צבע בצילום
במפגש זה נעבור על התצלומים של משתתפי/ות הסדנה שנעשו במהלך הסיור. לאחר מכן נלמד על סוגי דיוקנאות והאפשרויות הצילומיות הגלומות בצילום דיוקן סביבתי ונראה דוגמאות של צלמים/ות העוסקים/ות בז'אנר.

שיעור 9 – סיור צילומי ״הפורטרט הסביבתי״
נצא לסיור צילומי בו נעסוק בצילום א.נשים בסביבה שלהם/ן, במטרה לייצר קשר בין האדם למקום. נצלם א.נשים ברחוב ובמקומות העבודה שלהם/ן, בצורה ספונטנית או שנבקש רשות ונביים אותם/ן מעט, נשתמש בידע שצברנו במהלך הקורס במטרה לייצר קומפוזיציות מדויקות המשרתות את האמירה הצילומית שאנו מעוניינים לייצר, ונשתמש בצבע בכדי לייצר משמעות ואסתטיקה צילומית.

שיעור 10 – סיכום
ביקורת עבודות של משתתפי/ות הקורס בנושא צבע בצילום והסיור הצילומי. לאחר הביקורת תתקיים הרצאה על האופן שבו המרצה בוחר להשתמש בנושאים שנלמדו במהלך הקורס.

 

  • שימו לב – ייתכנו שינויים קלים בתאריכי המפגשים ובשעות

אשמח לקבל פרטים נוספים:

יצירת קשר