מערך השיעורים

קורס צילום לנוער
תל אביב

שיעור 1 – יום ראשון, 14/1/24 – מבוא והיכרות
היכרות בין משתתפי /ות הקורס. לימוד התהליך הצילומי החל מהקמרה אובסקורה ועד לחיישן הדיגיטלי. פירוק המצלמה על מרכיביה השונים. סוגי מצלמות דיגיטליות וגדלי חיישן. קביעת רזולוציה ופורמט הצילום. שיטות פוקוס בצילום. צפייה בעבודות צלמים/ות בולטים/ות מההיסטוריה של הצילום ועד לצילום העכשווי. השיעור כולל תרגול מעשי.

שיעור 2 – יום ראשון, 21/1/24 – מהירות התריס
תפקיד התריס. עבודה עם מהירויות תריס שונות – הקפאה ומריחת תנועה. טכניקות שונות בצילום תנועה. עבודה עם חצובה, פוקוס מתמשך, וצילום ברצף. השיעור כולל תרגול מעשי וניתוח עבודות צלמים/ות העוסקים/ות בתפיסת הרגע בתנועה.

שיעור 3 – יום שישי, 26/1/24 – סיור צילום תנועה
סיור צילום בסקייטפארק, אשר במהלכו נעקוב אחרי הסקייטרים ונצלם אותם תוך תרגול טכניקות הצילום שלמדנו לצורך הקפאה וטשטוש תנועה… העין לא תנוח לשנייה.

שיעור 4 – יום ראשון, 28/1/24 – עומק שדה בצילום
תפקיד הצמצם בצילום. יצירת עומק שדה מלא וסלקטיבי ושימוש בטכניקה זו כמרכיב משמעותי לבניית קומפוזיציה בצילום. השיעור כולל תרגול מעשי וניתוח עבודות של אמנים/יות אשר השתמשו בעומק שדה כמוטיב מרכזי בעבודותיהם/ן.

שיעור 5 – יום ראשון, 4/2/24 – חשיפה ידנית
מהי חשיפה בצילום וכיצד עובדים במצב ידני? סוגי חשיפות וניתוח היסטוגרמה. התאמת החשיפה לפי סוג האור/ מדידות אור מורכבות והתמודדות עם מצבי תאורה משתנים. שימוש ב–iso במצבי תאורה קשים. סגולותיו של אור יום בצילום – הדגשת עומק ותלת ממד, הבלטת חומריות וצבעוניות, יצירת אווירה וסיפור. השיעור כולל צפייה בעבודות של צלמים/ות אשר עושים/ות שימוש יוצא דופן באור.

שיעור 6 – יום ראשון, 11/2/24 – תכונות האור, טבע דומם בסטודיו
תרגול בניית סט טבע דומם בסטודיו. מיקום הנושא בפריים, בחירת זווית צילום מתאימה, בחירת רקע לצילום ועדשה מתאימה. תרגול עבודה עם חצובה לעומת צילום ב–iso גבוה. שליטה בצבעוניות הצילום באמצעות ה–white balance, בדיקת השפעת סוג האור, הכיוון, הזווית והמרחק של מקור האור על הנושא המצולם. שימוש באביזרי תאורה מגוונים למילוי צללים ולריכוך האור.

שיעור 7 – יום ראשון, 18/2/24 – קומפוזיציה
מהי קומפוזיציה, ואיך היא משפיעה על הולכת העין בצילום, על האיזון בפריים ועוד. נדבר על מיקום האובייקטים בפריים, על סימטריה, על קומפוזיציה דינמית, נקודות מגוז ועוד.

שיעור 8 – יום ראשון, 25/2/24 – צילום פורטרטים בסטודיו
הדגשים טכניים, חזותיים ופסיכולוגיים בצילום פורטרטים. דיון ביחסי צלם מצולם, העמדה ושפת גוף. אפיון הקשר בין המצולם/ת לסביבה. חשיפה לסגנונות וז'אנרים שונים בצילום הפורטרטים הדוקומנטרי והמבוים.

שיעור 9 – יום שישי, 1/3/24 – סיור צילום רחוב בנחלת בנימין
סיור שבו נכיר ונתנסה בסוגת צילום הרחוב – סגנון צילום המתרכז בלכידת רגעים מהחיים במהירות. נכיר כללים ועקרונות לצילום ברחוב, נתרגל טכניקות שונות, התמודדות עם קהלים, צילום נסתר ועוד, וננסה לייצר סדרה צילומית. נלמד מתוך צילום הרחוב על ה"סיפור בצילום".

שיעור 10 – יום ראשון, 3/3/24 – סיפור בצילום/עדשות
סוגי עדשות (עדשה רחבה/צרה, עדשת נורמל, עדשת זום) והשימושים השונים בהן. אורך מוקד, שדה ראייה ושינויי פרספקטיבה בעדשות השונות. התאמת העדשה לסוג הצילום. הגורמים המשפיעים על איכות העדשה. הדגשים וטיפים לקניית עדשה. צפייה ודיון בעבודות של צלמים/ות פורצי/ות דרך בצילום רחוב ובצילום התיעודי.

שיעור 11 – יום ראשון, 10/3/24 (ב-18:00) – סיור צילום לילה
סיור צילום לילה בפארק וולפסון, ובו נלמד לצלם בתנאי אור נמוך, ובתנאי חושך, צילום בחשיפות ארוכות ועבודה עם חצובה. נכיר את האתגרים בצילום לילה ואת דרכי ההתמודדות איתם, נלמד על שילוב הפלאש בחשיפה, ונתנסה בצילום חשיפות ארוכות, ציור וצביעה באור.

שיעור 12 – הגשות סיום
בחלקו האחרון של הקורס יעבדו המשתתפים/ות על פרוייקט אישי בו יתנסו בתהליך עבודה על סדרה צילומית – בחירת נושא, צילום לאורך תקופת זמן, קריטריונים לבחירת הצילומים, אופני עריכה ותצוגה. בשיעור האחרון תתקיים ביקורת עבודות במהלכה נדון באספקטים הטכניים, הוויזואלים והרעיוניים של כל עבודה.

 

 

  • משתתפי/ות הקורס מקבלים/ות מדי שבוע חומר כתוב על הנושא הנלמד.
  • בכל מפגש מקבלים המשתתפים/ות משימה צילומית לתרגול החומר.
  • אנו עומדים לרשותכם/ן לשם התייעצות לגבי סוג המצלמה שברשותכם/ן ו/או רכישת מצלמה.

 

פירוט המפגשים והסיורים

יצירת קשר

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.